Održano takmičenje u sportskom ribolovu

10.06.2017.

U Višegradu je danas održano takmičenje u sportskom robolovu udicom na plovak, u organizaciji udruženja „Drinska jezera“ iz Višegrada, „Željeznica“ iz Istočnog Sarajeva i „Pištica“ iz Han Pijeska.

Takmičenje je održano u selekcijama do 15, do 20 godina i u seniorskoj konkurenciji, a sva udruženja su održala zasebna takmičenja.

Iz Udruženja „Drinska jezera“ iz Višegrada u kategoriji seniora prvo mjesto osvojio je Mladen Ćupović, drugo mjesto Vojislav Đurić, a treće mjesto pripalo je Nebojši Saviću.

U kategoriji juniora prvo mjesto pripalo je Slobodanu Saviću, drugo mjesto Đorđu Barancu i treće mjesto Mladenu Pjevčeviću.

U kategoriji pionira prvo mjesto osvojio je Nikola Andrić, drugo mjesto Filip Pecikoza, a treće Mladen Marković.

Udruženje „Pištica“ iz Han Pijeska održalo je takmičenje u kategoriji seniora, a prvo mjesto pripalo je Rajku Mitroviću, drugo mjesto Igoru Kraljeviću, a treće Miloradu Jovičeviću.

U Udruženju „Željeznica“ prvo mjesto u selekciji seniora pripalo je Savi Berjanu, drugo mjesto Momčilu Vujeviću i treće Srđanu Berjanu.

U selekciji do godina 15 prvo mjesto pripalo je Mihailu Gajiću, drugo mjesto Ani Klepić i treće mjesto Jovani Mitrović.

Predsjednik Udruženja „Drinska jezera“ Aleksandar Kojić rekao je da je ovo tradicionalno takmičenje, koje je okupilo oko 30 takmičara.

„Rijeka Drina ima uslove za sve vrste takmičarskog sporta i jedna je od najboljih u BiH“, dodao je Kojić.

On je zahvalio opštini Višegrad, preduzeću „Hidroelektrane na Drini“ i preduzeću „Komunalac“ iz Višegrada, koji su pomogli ovo takmičenje.

Prvonagrađeni Nikola Andrić iz Višegrada rekao je da je ovo njegovo prvo takmičenje.

„Upecao sam oko 20 riba, težine 1.500 grama“, dodao je Andrić.

Predsjednik Sportsko–ribolovnog saveza BiH Đorđe Klepić rekao je da Višegrad ima sve uslove za bavljenje ribolovom svjetskog ranga.

Klepić je najavio državno prvenstvo Republike Srpske u sportskom ribolovu, koje će biti održano 1. jula u Višegradu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević uručio je medalje najboljim učesnicima.

SRNA