Održano prvenstvo Republike Srpske u karateu

25.08.2019.

U Višegradu je danas održano Prvenstvo Republike Srpske u karateu za kadete, juniore i seniore u katama i borbama na kome se takmičilo 200 sportista iz više od 35 klubova iz cijele Srpske.

Lazar Marković iz bijeljinskog Karate kluba „Šampioni“, koji je u kategoriji kadeta do 70 kilograma osvojio prvo mjesto, istakao je da je veoma zadovoljan nastupom, te da sada ide na prvenstvo BiH i nada se dobrom rezultatu.

Marina Kurteš iz Karate kluba „Slavija“ iz Istočno Sarajevo, koja je osvojila je prvo mjesto u kategoriji kadetkinja iznad 54 kilograma, kaže da je na takmičenju dala sve od sebe i da je i postigla dobar rezultat.

Takmičarka Una Vojinović iz višegradskog kluba „Drina“, kojoj je pripala srebrna medlja u kategoriji ispod 54 kilograma, istakla je da je veoma ponosna na postignuti rezultat, jer je konkurencija bila veoma teška.

Dvije srebrne medalje danas su otišle i u Kostajnicu takmičarkama tamošnjeg Karate kluba „Mladost“ Katarini Milošević i Ljupki Adamović.

„Katarina je osvojila drugo mjesto u konkurenciji seniorki u disciplini kate, dok je Ljupka bila druga u borbama u konkurenciji seniorki, kategorija ispod 61. kilograma“, rekao je Srni trener kluba Zoran Vukić.

Trener Karate kluba „Energija“ iz Banjaluke Boris Popović rekao je da su današnjim rezultatima još jednom potvrdili poziciju najboljeg karate kluba u Republici Srpskoj, koju drže već dvije godine.

U okviru takmičenja održana je i humanitarna akcija za Luku Vučurevića, dječaka oboljelog od leukemije, čija je majka bivša reprezentativka Republike Srpske u karateu, nosilac brojnih medalja sa evropskih i svjetskih takmičenja.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je otvorio takmičenje, istakao je podršku lokalne zajednice ovom sportu.

Direktor Javne sportske ustanove „Drina“ iz Višegrada Miljan Babić rekao je da je ovo takmičenje ulaz za prvenstvo BiH i ostala međunarodna takmičenja.

Organizator prvenstva je Karate savez Republike Srpske, a tehnički organizator višegradski Karate klub „Drina“.

SRNA