Održano pjesničko veče „Čitaoci i pjesnici“

21.02.2020.

U Domu kulture u Višegradu održano je pjesničko veče pod nazivom „Čitaoci i pjesnici“ na kojem su svoje pjesme govorili pjesnici iz ove opštine.

Predsjednik Društva ljubitelja pisane riječi „Most“ Slavko Heleta rekao je sinoć da je ovo društvo ušlo u dvadeset prvu godinu postojanja.

„Imamo dosta starijih članova, ali raduje to da se pojavljuju mladi pjesnici. U proteklim godinama ovo društvo ostavlja dva zbornika radova, skoro 60 autorskih knjiga i sve one se nalaze u biblioteci“, istakao je Heleta.

U okviru ove večeri najaktivnijim čitaocima Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ uručene su prigodne nagrade – knjige i besplatna članarina za narednu godinu.

Direktor Biblioteke Bojan Pecikoza rekao je da je u kategoriji penzionera nagrađena Nada Đurić, u kategoriji odraslih Vera Pecikoza, u kategoriji srednje škole Marija Šljuka i u kategoriji osnovne škole Katarina Elez.

„Biblioteka je nagradila i tri najmlađa aktivna čitaoca Vuka Miloševića, Stefanu Benđo i Vasilija Miškovića“, istakao je Pecikoza.

SRNA