Održano Lovačko veče

15.01.2017.

Lovci iz Višegrada i okolnih mjesta, kao i iz lovačkih udruženja iz Lazarevca i Užica, danas idu u zajednički lov na Drinsku, Prelovu, Dobrunu, Podzerčićima, Lijesci i Vardištu.

Sinoć je u Višegradu organizovano tradicionalno lovačko veče, čiji je organizator Lovačko udruženje „Panos“ iz Višegrada.

Predsjednik Vladan Nikitović zahvalio je gostima koji su došli.

On je ukazao na značaj okupljanja lovaca, druženje i ostvarivanje saradnje sa drugim gradovima i opštinama, jer je cilj da pokušaju unaprijediti privredu ovog područja.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Kolubara“ iz Lazarevca Dragan Sinđelić rekao je da su ova udruženja pobratimi 40 godina.

„Zbližila nas je saobraćajna nesreća kada je u kanjonu Drine stradalo šest Lazarevčana. Ni rat nas nije razdvojio da nastavimo dobru saradnju sa našim lovačkim udruženjima“, istakao je Sinđelić.

On je dodao je značaj ovog okupljanja veliki broj udruženja i lovaca, koji se druže i prepričavaju svoja iskustva i šale iz lova.

Sinđelić je na lovačkoj večeri uručio ikonu Svetog Save bratskom udruženju „Panos“ iz Višegrada.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević pozdravio je goste i izrazio zadovoljstvo što Lovačko udruženje „Panos“ ima uspješne članove i dobru saradnju sa udruženjima iz Srpske i Srbije.

„Drago nam je da su i predstavnici drugih opština i gradova, ovdje, a svima želim ugodan boravak u Višegradu i dobar pogled u lovu“, rekao je Đurević.

U okviru zvaničnog programa lovačke večeri održana je tombola i dodijeljeno više vrijednih nagrada.

SRNA