Održano humanitarno- književno veče Brankice Damjanović

16.11.2023.

U Andrićgradu je održano humanitarno-književno veče Brankice Damjanović, a prikupljeno je oko 3.600 KM za liječenje Stefana Đurića iz Višegrada, koji je nepokretan.

Damjanovićeva je rekla da je prihvatila poziv Višegrađana da gostuje u ovom gradu.

„Bilo je promocija širom regiona, ali nisam dolazila u Višegrad. Poziv sam rado prihvatila i drago mi je da su ljudi došli u ovom broju i drago mi je da možemo pomoći mladom čovjeku“, istakla je Damjanovićeva.

Ona je naglasila da je publici u bioskopu „Doli Bel“ predstavila pet zbirki kratkih priča „Dobro je“, „Ne bih ovo mogla bez tebe“, „Rukopis moga brata“, „Setila se majke“ i „Rekla mi je volim te“.

Moderator književne večeri je bila Olivera Marković, koja ja rekla da ovo veče govori o autorki, o njenoj duši, ističući da ona u svojim djelima „ispisuje živu refleksiju“.

Organizator ovog događaja Ivona Pejović rekla je da su sa puno volje da pomognu mladom Stefanu Đuriću, kontaktirali Brankicu Damjanović, čija djela su bliska svima.

„Pokazalo se da je njena volja i empatija izuzetna. Tu je sa svim svojim porukama koje daju snagu i optimizam, prije svega Stefanu, da nije sam na svom putu ozdravljenja“, istakla je Pejovićeva.

Ona je navela da je prikupljeno oko 3.600 KM, a veče je organizanovano uz podršku opštine Višegrad.

Muzička pratnja na humanitarno-književnoj večeri bila je učenica Mirna Karabatak.

Stefan Đurić /31/ iz Višegrada je početkom godine na radu povrijedio kičmu i ostao nepokretan. Liječenje je u prvim mjesecima donijelo napredak i pozitivne rezultate, ali je zbog nedostatka novca vraćen na kućnu njegu.

Stefanu je neophodna kontinuirana terapija i medicinska njega, te je potrebno da se što prije vrati na Institut „Dr Miroslav Zotović“.

SRNA