Održana svečana akademija povodom Dana i krsne slave opštine

20.09.2023.

U Višegradu je večeras održana svečana akademija, povodom krsne slave opštine Male Gospojine, na kojoj su dodijeljene povelje zaslužnim građanima i pojedincima koji su u raznim sferama doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da je u ovoj opštini realizovan niz značajnih projekata koji će doprinijeti kvalitetnijem životu građana i biti osnov za dalji razvoj ove lokalne zajednice.

Đurević je zahvalio građanima koji su pomogli da Višegrad danas bude bolje i ljepše mjesto.

Povelje su dobili direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Foča Radmil Marić, direktor Opšte bolnice iz Užica Dragan Damjanović, vlasnik fabrike obuće „Bema“ Marinko Umičević, direktor Doma za lica sa invaliditetom Pero Krstić.

Dobitnici Povelja su i Mitrašin Jovanović za doprinos u razvoju i afirmaciji turizma, kao i sportisti i sportski radnici Ivana Ostojić, Dragoljub Vidačić, Slobodan Klipa, Slavica Pecikoza, Gedeon Guzina, Dalibor Ilić, Željko Moljević, te spasilačka služba „Volf“ iz Foče.

Direktor Opšte bolnice Užice Dragan Damjanović zahvalio je opštini Višegrad na priznanju koje je, kako kaže, veomo značajno za ovu ustanovu.

„U svoje ime i u ime kolega mogu da kažem da ćemo uvek biti na raspolaganju građanima opštine Višegrad“, naglasio je Damjanović.

Vlasnik fabrike obuće „Bema“ Marinko Umičević Povelju je dobio u znak zahvalnosti za pružanje pomoći u poboljšanju kvaliteta života korisnika Doma za lica sa invaliditetom Višegrad.

U muzičkom dijelu programa nastupio je bend „Katera“ iz Istočnog Sarajeva koji je izveo nekoliko duhovnih, etno i pop numera.

SRNA