Održana Skupština Sportsko – ribolovnog saveza Republike Srpske

30.03.2019.

U Višegradu je danas održana Skupština Sportsko-ribolovnog saveza Republike Srpske i obilježeno 25 godina njegovog rada.
Predsjednik Skupštine Sportsko-ribolovnog saveza Republike Srpske Boro Mitrić rekao je da su na današnjoj sjednici usvojeni izvještaji iz 2018. godine i doneseni planovi za ovu godinu.

„Danas smo definisali i razmatrali probleme koji muče naša ribolovačka društva širom Republike Srpske, kako bi pred resorno ministarstvo išli sa konkretnim stavovima, a definisali smo i pripremu za izmjenu Zakona o ribarstvu Republike Srpske“, istakao je Mitrić.

Mitrić je naveo da je osnova za rad svih ribolovačkih društava u Republici Srpskoj definisanje ribne osnove i da je to obaveza resornog ministarstva.

On je dodao da Sportsko-ribolovni savez Republike Srpske ima veoma dobru saradnju sa svim ribolovačkim društvima u Srpskoj.

Predsjednik Upravnog odbora Sportsko-ribolovnog saveza Republike Srpske Milovan Živković rekao je da je potrebno pronaći način sistemskog rješenja za pomoć ribolovačkim društvima u njihovom funkcionisanju.

„Mi kao udruženje građana vodimo računa o očuvanju prirode i svih prirodnih resursa, o očuvanju voda i prezentaciji Republike Srpske. Svjesni smo da je strateško opredjeljenje i Vlade Republike Srpske i svih njenih građana proizvodnja električne energije, međutim, izgradnja mnogih mini-centrala na našim rijekama nanosi ogromnu štetu i prirodi i ribljem fondu“, naglasio je Živković.

On je istakao da se u Savezu dosta radi na poribljavanju rijeka, kao i da su svi ribočuvari u stalnom radnom odnosu.

Potpredsjednik Upravnog odbora Sportsko-ribolovnog Saveza Republike Srpske Aleksandar Kojić rekao je da je Ribolovačko udruženje iz Višegrada veoma aktivno u organizaciji takmičenja u ribolovu.

„Ove godine u septembru u Višegradu biće održan kup Republike Srpske u disciplini plovak, a planiran je i kup jadransko-podunavskih zemalja u disciplini fider“, istakao je Kojić.

SRNA