Održana sjednica Saveza opština i gradova

14.12.2018.

Članovi Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske, razmatrali su danas, između ostalog primjenu Zakona o lokalnoj samoupravi u pogledu ograničenja broja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.

Potpredsjednik Saveza opština i gradova Mladen Đurević rekao je da je postignut dogovor da se u narednih mjesec dana sve opštine i gradovi oglase sa prijedlogom kako bi trebalo da izgleda izmjena u vezi sa brojem zaposlenih radnika u lokalnoj samoupravi i rokom za sprovođenje tog zakona.

„Većina opština ima problem sa brojem zaposlenih i mi ćemo pokušati uz prijedloge lokalnih zajednica, koje će svaka lokalna zajednica dostaviti Savezu opština i gradova da prolongiramo rok za provođenje zakona kao i da se poveća broj zaposlenih koji je do sada bio tri radnika na 1000 stanovnika“, dodao je Đurević.

Predsjedništvo je razmatralo inicijativu Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, te nacrt budžeta Republike Srpske za 2019. godinu i program ekonomskih reformi za period 2019-2021. godine.