Održana Konferencija beba

02.07.2017.

U Andrićgradu je večeras održana Konferencija beba, na kojoj je izabrano predsjedništvo beba koje će predsjedavati narednih godinu dana.

Za najmlađu bebu izabran je Viktor Simić rođen 16. juna ove godine, za najstariju bebu izabrani su blizanci Valerija i Lidija rođene 29. juna prošle godine, a za bebe sa najviše braće i sestara izabrani su Manigoda Miloš i Milica. Svi su nagrađeni novčanim nagradama.

Organizator Opština Višegrad je, u saradnji sa sponzorima sa područja ove opštine, obezbijedila prigodne poklone za sve bebe, a u takmičenju beba u puzanju nagrađeni su svi učesnici.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo jedna od najljepših manifestacija koje se organizuju na području ove opštine.

„Opština će nastaviti sa podsticajima nataliteta kako bi podstakli da natalitet bude veći, a budžetom je predviđeno više od 100.000 KM“, naglasio je Đurević.

On je dodao da je cilj ove manifestacije koja doprinosi promociji porodice da se rađa što više djece.

Snježana Tadić, majka najstarijih beba, kaže da im nagrada koju su dobili znači mnogo. „Imam četvoro djece i zahvaljujem na divno organizovanoj manifestaciji“, rekla je Tadićeva.

Svjetlana Simić, majka najmlađe bebe, rekla je da je izuzetno srećna što se ostvarila u ulozi majke. „Zahvaljujem načelniku opštine na nagradi i ovoj manifestaciji koja je organizovana, a okupila je sve bebe sa područja naše opštine“, dodala je Simićeva.

U muzičkom dijelu programa nastupili su članovi dječijeg hora „Sunce“ i plesna grupa obdaništa „Neven“ iz Višegrada.

SRNA