Održana Javna rasprava o Nacrtu Strategije razvoja opštine Višegrad

13.11.2018.

U skupštinskoj sali danas je održana Javna rasprava o Nacrtu Strategije razvoja opštine Višegrad za period od 2018. do 2027. godine.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je dio projekata koji je predviđen ovom strategijom već započet, a da se u narednoj godini kreće sa realizacijom ostalih za koje postoji projektna dokumentacija, ali i da se za određene spremaju potrebne dozvole i saglasnosti.

„Na proljeće naredne godine počinje rekonstrukcija glavne i sporednih ulica, izgradnja velikog dječijeg igrališta sa pomoćnim stadionom, u toku je rekonstrukcija Gradske pijace, a privodi se i kraju projekat otvorenog bazena pored banje „Vilina Vlas“, ističe Đurević.

On je napomenuo da su sva sredstva koje je opština Višegrad dobila od Vlade Republike Srpske usmjerena na projekte koji su i kandidovani i da se zahvaljujući podršci Vlade u sljedećoj godini kreće sa realizacijom novih projekata.

„Na osnovu toga možemo reći da opština Višegrad ima jedan veoma povoljan i značajan položaj kakav do sada nije imala, na radost svih nas koji živimo u našoj opštini“, naglašava Đurević.

Prema riječima Samostalnog stručnog saradnika za lokalni razvoj u opštini Višegrad Radmila Mihajlovića, opština Višegrad fokusirana je na nekoliko stvari koje bi bile osnovna podrška poboljšanju kvaliteta života građana i podrška investicijama i ekonomiji.

„Cilj opštine Višegrad jeste da poboljša lokalnu privredu putem razvoja prerađivačke industrije, turizma i poljoprivrede, da unaprijedi sve javne usluge od saobraćaja, urbane infrastrukture, zdravstvene i socijalne infrastrukture i javne rasvjete, a treća stvar je zaštita životne sredine kako bi na održiv način koristili sve naše prirodne resurse i kako ne bi na uštrb ekonomskog razvoja narušili našu životnu sredinu“, kazao je Mihajlović.