Održana 24. redovna sjednica SO Višegrad

04.06.2018.

Na današnjoj 24.redovnoj sjednici Skupštine opštine Višegrad odbornici lokalnog parlamenta usvojili su nacrt rebalansa budžeta ove opštine  za 2018. godinu u iznosu od 10.073.000 KM, kao i informaciju o izvršenju budžeta opštine za prva tri mjeseca ove godine u iznosu od  oko 2.200.000 KM.

Načelnik višegradske opštine Mladen Đurević je rekao da je hidrologija ove godine mnogo bolja nego protekle pa se stoga ukazala potreba za izradom nacrta rebalansa budžeta, koji će prema njegovim riječima biti dat na usvajanje na narednom zasjedanju na osnovu određenih saglasnosti od Ministarstva finansija Republike Srpske.

On  je naveo da je, između ostalog,  usvojena Odluka o načinu i uslovima davanja u zakup nepokretnosti bez plaćanja posebne naknade.

„ Dobra vijest je da će u Višegradu uskoro početi sa radom firma koja će se baviti reciklažom raznih materijala, na osnovu čega ćemo uspjeti da se riješimo otpada koji do sada nije bio recikliran, a prvenstveno plastike“, potvrdio je Đurević.

Prema njegovim riječima, firma će biti jedinstvena na teritoriji Bosne i Hercegovine, čime će biti omogućeno zapošljavanje određenog broja ljudi.

Pored ostalog usvojena je i odluka o osnivanju groblja u Trnovačama, kojom se daje Komunalnom preduzeću na upravljanje, dodao je Đurević.

On je ovom prilikom kazao da su na današnjem zasjedanju usvojeni svi izvještaji o godišnjim poslovanjima javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Višegrad.

„ Na kraju sjednice usvojena je i informacija o ostvarivanju zdravstvene zaštite u radu Doma zdravlja za period prošle godine. Nije baš zavidna situacija jer je mnogo oboljelih od najtežih bolesti pa je iz tog razloga direktorica ove ustanove apelovala na sve građane da preventivno dolaze na preglede i kontrole u cilju smanjenja raznih oboljenja“, istakao je Đurević.Šef kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić  je rekao da je pored brojnih komentara od strane opozicije , redovna 24.sjednica Skupštine opštine Višegrad protekla i u konstruktivnoj atmosferi.

„ Planirano je da će se sa rebalansom budžeta posvetiti pažnja brojnim novim projektima, koji podrazumijevaju nastavak izgradnje nove rasvjete, asfaltiranje gradskih i prigradskih puteva, radiće se na popravci industrijske zone u Dobrunu zbog brojnih privrednih subjekata na ovoj teritoriji“, izjavio je Andrić.

On kaže da je u narednom periodu planirana i rekonstrukcija  gradske pijace koja će biti moderna i omogućiće bolje uslove za prodaju proizvoda.

Radio Višegrad