Održan zajednički sastanak načelnika opština Višegrad, Rudo, Čajetina i Priboj

08.02.2021.

U opštini Čajetina danas je održan sastanak, na kojem su prisustvovali načelnici opštine Višegrad Mladen Đurević, Rudo Dragoljub Bogdanović, Čajetine Milan Stamatović i Priboja Lazar Rvović, kako bi dogovorili zajedničke projekte i unaprijedili poslovnu saradnju.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da mu je zadovoljstvo sarađivati sa susjednim opštinama, a posebno turističkim centrom, kakav je Zlatibor.

„Mnogo toga je dogovoreno, a prije svega rad na zajedničkim projektima sve tri susjedne opštine. Naš cilj je unaprijeđenje života svih stanovnika ove opštine i na tome radimo. Turizam je okosnica razvoja opštine Višegrad i siguran sam da tu možemo još mnogo da napredujemo“, naglasio je Đurević.

Đurević je naglasio da će saradnja između ovih opština biti usmjerena na turizam i na mlade ljude, koji su prioritet lokalne zajednice.

On je podsjetio da su ove opštine naslonjene jedna na drugu i da je ovo prilika da se učvrste veze koje će predstavljati temelj za ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Privredne komore Srbije Rade Ljubojević.