Održan Školski jesenji sajam

10.11.2018.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ održan je Treći školski jesenji sajam, na kojem su učenici prodavali svoje radove, a od sakupljenog novca planirana je nabavka didaktičkog materijala.

Direktor škole Momir Radojičić rekao je da su u organizaciju sajma uključeni svi učenici iz centralne i područnih škola i odjeljenja.

„Prije svega, naglasak je na kreativnosti, druženju, a ujedno i da steknemo finansijsku korist i da nabavimo nešto od didaktičkog materijala za školu“, istakao je Radojičić.

On je dodao da su podršku ovom sajmu dali svi učenici, njihovi roditelji, ali i opština i ostali privredni subjekti u gradu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će opština Višegrad i ubuduće da pomaže ovakve manifestacije, što je činila i do sada.

„U ovoj i prethodnoj godini smo mnogo toga uradili za školu, za našu djecu, nastavnike, roditelje. To nas jako raduje. Svjedoci ste da smo uradili u obje fiskulturne sale grijanje uz pomoć Ambasade Japana u BiH, izmijenili fasadu, zamijenili kompletnu stolariju. Istakao bih i nesebičnu pomoć Hidroelektrane Višegrad, ne samo za ovu školu nego i sve druge objekte od društvenog značaja“, rekao je Đurević.

Učiteljica Željana Pejović rekla je da su učenici pripremili razne ukrase, tegle sa jesenjim motivima, a vidljiva je bila velika zainteresovanost učenika u pripremi za sajam.

„Posjećenost je velika i ovo je jedna vrlo lijepa manifestacija. Od novca prikupljenog sa sajma, planiramo da kupimo ono što je najneophodnije i što će biti korisno za sve učenike“, istakla je Pejovićeva.

SRNA