Održan sastanak sa bivšim načelnicima

22.12.2017.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević održao je danas u svom kabinetu sastanak sa svojim prethodnicima, načelnicima, koji su tu funkciju obavljali od 1996. do 2012. godine.

„Sastanak je bio konstruktivan, bilo je kritika, sugestija, ideja i pohvala što je sve razumno i dobro i sam cilj sastanka je bio da se čuju kritike i lijepe i ružne stvari. Dogovor je bio da se u narednom periodu sastajemo ovdje u opštini, da razmjenjujemo iskustva i da iznosimo nove ideje i mislim da tako kroz zajednički rad pokazujemo da sve što radimo, radimo sa mnogo ljudi jer jedino tako možemo doći do pravih rezultata i najboljih ideja“, rekao je načelnik opštine Mladen Đurević.

Načelnik opštine Višegrad Aleksandar Savić, koji je ovu funkciju obavljao od 1996. do 2004. godine zahvalio je aktuelnom načelniku na pozivu.

„Ovo je jedna dobra praksa, jer će naša iskustva njemu koristiti u radu. Višegrad je trenutno grad u kome smo tako reći svi u gradu, a malo nas je na selu, raduje nas svakako to što će se u nekim mjesnim zajednicama da se poveća broj stanovnika“, rekao je Savić.

Načelnik opštine Višegrad Miladin Milićević, funkciju načelnika obavljao je od 2004. do 2008. godine.

„Treba da pohvalimo ideju načelnika koji nas je pozvao na sastanak. Posebno me raduje otvaranje novih radnih mjesta u Višegradu, a to govori da bi se mogla razvijati i sela“, rekao je Milićević.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović, koji je obavljao funkciju načelnika od 2008. do 2012. godine rekao je da je cilj ovog sastanka da načelnik informiše šta radi opština Višegrad i da poboljša standard življenja u našoj opštini i da načelnik čuje neke od naših ideja.

„Moram istaći svoje zadovoljstvo za ono što sam čuo od načelnika, a to je da se radi na uređenju grada, ne samo gradskog jezgra već i sve za ono što se radi po selima i po mjesnim zajednicama i još više o planovima koji se trebaju realizovati u narednom periodu. Svakako najznačajnije je to što načelnik i opština Višegrad rade na otvaranju novih radnih mjesta, što je najveći problem ne samo u oštini Višegrad nego i u širem regionu“, istakao je Popović.