Održan sastanak inspekcija Srpske i Srbije

10.10.2019.

Cilj dvodnevnog radnog sastanka inspekcijskih organa iz Vlade Srbije i predstavnika Inspektorata Republike Srpske u oblasti saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture održanog u Višegradu jeste razmjena iskustava u primjeni dobre prakse i zajednički pristup inspekcijskom nadzoru, rekao je glavni saobraćajni inspektor Srpske Danislav Drašković.
„Višegrad dominira u pogledu vodnog saobraćaja i tu je izražena međunarodna vodna plovidba Perućac-Višegrad. Tu imamo i turističku prugu koja sa aspekta infrastrukture i bezbjednosti zahtijeva zajedničke inspekcijske preglede“, naveo je Drašković.

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoran Pavlović rekao je da je ovo nastavak saradnje ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Pokrajinskog sekretarijata i Uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske.

„Saradnja se ogleda u zajedničkim akcijama, kao što su akcije u domenu inspekcije vezane sa saobraćaj, infrastrukturu i građevinarstvo. Ovo je veoma bitno i zbog razmjene podataka kojima inspekcije raspolažu, posebno u borbi protiv sive ekonomije“, naveo je Pavlović.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opština uz pomoć Andrićgrada uspješno organizovala ovaj sastanak.

„Svim učesnicima želim ugodan boravak u Višegradu i da uspješno obave svoje poslove“, istakao je Đurević.

U okviru radnog sastanka održane su zajedničke kontrole na graničnom prelazu, uskotračnoj pruzi, Hidroelektrani „Višegrad“, te kontrole plovnih vozila na rijeci Drini.

SRNA