Održan sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova u Republici Srpskoj

02.10.2017.

U hotelu Andrićev Konak u Višegradu održan je sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova RS na kojem je između ostalog razmatrana analiza početka rada u predškolskim ustanovama, pravilnika o prijemu radnika u radni odnos kao i pripreme za početak rada u školskoj 2017-2018 godini.

Predsednik Aktiva direktora predškolskih ustanova RS Vukomir Stanković rekao je da je cilj sastanka bio razmatranje kako da se lokalne zajednice što više približe djeci i dječijim ustanovama kao i da u narednom periodu što više djece bude obuhvaćeno programom propreme za školu.

Direktor dječijeg obdaništa „Neven“ u Višegradu Danka Mitrović istakla je da je ova ustanova u saradnji sa opštinom Višegrad organizator ovog sastanka te da je ovo dobar povod da se analiziraju svi nedostatci u radu predškolskih ustanova.

„Nadam se da će se iz ovog druženja izroditi mnoga konstruktivna rješenja“ dodala je Mitrovićeva.

Zamjenik načelnik opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je da opština i kroz budžet ali kroz druge vidove aktivnosti pomaže rad dječijeg obdaništa „Neven“.

„Od samog početka ove godine mi smo uradili nekoliko stvari koje su od velikog značaja za ovu ustanovu. Između ostalog nabavili smo nove posteljine za mališane koji borave u obdaništu a koje su bile veoma stare i dotrajale. Trenutno se radi na sanaciji stepeništa ispred obdaništa a saniraće se i jedan dio fasade“ istakao je Tasić, dodajući da će opština i dalje nastaviti da na pravi način pokazuje da brine ne samo o mališanima predškolskog uzrasta nego i djeci koja idu u školu.

Sastanku u Višegradu prisustvovali su svi direktori predškolskih ustanova iz Republike Srpske.

Radio Višegrad