Održan koncert „Što se bore misli moje“

16.11.2023.

Muzičko-scenski nastup „Što se bore misli moje“ izveden je večeras u bioskopu „Doli Bel“ u Andrićgradu u okviru manifestacije „Dani Srbije u Republici Srpskoj“.

Solistkinje RTS-a Vesna Dimić i Biljana Petković, uz gitarsku pratnju Zorana Veljkovića, priredile su koncert starogradskih pjesama, a dramske dijelove govorili su Predrag Milojević i Jovana Pantić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ova manifestacija pokazuje da su Srbi jedan narod i da ih Drina ne dijeli.

„Očekujemo da će Višegrad i sljedeće godine biti domaćin ovoj veoma važnoj manifestaciji, koja pokazuje sve ono što Republika Srbija i Republika Srpska imaju da pokažu“, istakao je Đurević.

Glumac Predrag Milojević rekao je da mu je drago što u Višegradu predstavljaju program povodom jubileja 200 godina od rođenja kneza Mihajla Obrenovića.

„Obiležavamo na taj način da publici skrenemo pažnju na veličine njegove ličnosti, na tragove koje je kasnije ostavio na sveukupno srpsko društvo, srpsku državu i srpsku kulturu u celini“, istakao je Milojević.

On je dodao da Srpska i Srbija imaju jedinstvenu kulturu, da ne poznaju granice i da su tu da razmjenjuju programe.

Vokalni solista Vesna Dimić rekla je da se ona i Petkovićeva dugo godina bave tradicionalnom, izvornom muzikom i pesmom.

„Pevamo Šumadiju, Istočnu Srbiju, sevdalinke i posebno mi je drago što smo u Višegradu i što smo napravili tradicionalno veče starogradskih pesama“, istakla je Dimićeva.

„Dani Srbije u Srpskoj“ ove godine se održavaju u pet gradova Republike Srpske.

SRNA