Održan 11. Sajam meda u Višegradu

12.10.2017.

U Višegradu je održan 11. Reginalni sajam meda i pčelinjih proizvoda.
Na ovoj poljoprivrednoj manifestaciji, ispred Doma kulture, pčelinje proizvode izložili su pčelari sa prostora sarajevsko- romanijske regije i zlatiborskog okruga.
Na deset izložbeno prodajnih štandova, Višegrađani su imali priliku da kupe med po cijeni od 15 do 20 KM, kao i proizvode na bazi meda: polen i propolis, rakiju medovaču, razne kreme napravljene na bazi meda i pčelarsku opremu.

„Opština je za održavanje ove poljoprivredne manifestacije izdvojila 1000 maraka iz podsticajnih sredstava „ rekao je na otvaranju Sajma zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić, te istakao značaj proizvodnje zdrave hrane na ovim prostorima, koja ima zagarantovano tržište i sigurne kupce.
„ I ove godine za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji po raznim osnovama, opština je u budzetu planirala oko 100 000 maraka“, naglasio je Tasić.

Udruženje pčelara „Višegrad“ ima nešto više od 50 registrovanih proizvođača, od koji se njih desetak bavi ozbiljnom proizvodnjom za tržište a ostali samo za svoje potrebe.
U okviru ovog Udruženja radi i prodavnica pčelarske opreme u ulici Cara Lazara.

Radio Višegrad