Odbojkašicama Srednje škole sa Pala prvo mjesto na regionalnom takmičenju

08.03.2023.

Srednjoškolski centar „Pale“ osvojio je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji na regionalnom takmičenju u odbojci u okviru Malih olimpijskih igara na kojem su učestvovali učenici srednjih škola iz Sarajevsko-romanijske regije.

Drugo mjesto pripalo je Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ sa Sokoca, a trećeplasirane su bile odbojkašice Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ iz Višegrada.

Ekipa sa Pala osvojila je prvo mjesto u muškoj konkurenciji u odbojci, drugo mjesto zauzeli su srednjoškolci iz Čajniča, a treće učenici iz višegradske srednje škole.

Koordinator Malih olimpijskih igara Sarajevsko-romanijske regije iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Slavica Govedarica rekla je da je ovo drugo regionalno takmičenje u odbojci u okviru Malih olimpijskih igara za srednjoškolce i da se Višegrad pokazao kao izuzetan domaćin.

Ona je navela da nakon ovog takmičenja slijedi republičko finale za srednje škole koje će biti održano u Trebinju od 21. do 23. aprila.

Govedarica je naglasila da su Male olimpijske igre iznjedrile velike sportiste koji brane titule Republike Srpske, te da su neki od njih poznati i na svjetskom nivou.

Male olimpijske igre održane su pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

SRNA