Od sutra nastavak vakcinacije

24.01.2022.

U višegradskom Domu zdravlja od sutra se nastavlja imunizacija protiv virusa korona, a direktor ove zdravstvene ustanove Snežana Đurović najavila je da su građanima na raspolaganju prva i buster doza vakcina „fajzer“, „sputnjik ve“ i „sinofarm“.

„Prvu, odnosno buster dozu sutra će u svojim porodičnim timovima dobiti oni koji su odabrali vakcinaciju `fajzerom`, u srijedu, 26. januara koji su se opredijelili za `sputnjik ve`, a u četvrtak, 27. januara biće vakcinisani građani čiji je izbor kineska vakcina `sinofarm`“, navela je Đurovićeva.

Ona je apelovala da se svi koji su se prijavili za vakcinaciju, obavijeste svog ljekara o eventualnim kontaktima sa inficiranim licima u proteklih 20 dana jer, kako je rekla, bolje je odložiti vakcinaciju za sedam dana nego rizikovati.

Kada je riječ o pacijentima koji su primili dvije doze „astra zeneke“, oni kao buster dozu mogu primiti „fajzer“ ili „modernu“, koje će, nakon što se pacijenti prijave u svoj tim, biti dopremljene u Domu zdravlja, rekla je Đurovićeva.

Ona je pozvala građane da, uz vakcinaciju, poštuju propisane epidemiološke mjere.

Vakcinacija će početi od 7.30 časova, prije početka rada kovid ambulante.

SRNA