Očišćen put prema Višegradskoj banji

27.08.2017.

U organizaciji opštine Višegrad i Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ uspješno je realizovana akcija čišćenja puta Sase-Višegradska banja u kojoj su učestvovali radnici višegradskih preduzeća i omladina.

Vršilac dužnosti direktora rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ Dušana Bukvić rekla je da je ovo samo dio projekta da se put prema banji osposobi na pravi način i da ta dionica bude urađena, a u kom projektu učestvuju opština Višegrad i radna jedinica Romanija puteva.

„U ovoj akciji učestvuju i druga preduzeća iz Višegrada, koja je vrlo masovna. Ovo je odlično da je put urađen onako treba, a i gosti su prezadovoljni“, dodala je Bukvićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom omladine i naglasio da će opština nastaviti sa ovakvim akcijama.

„Okupili smo se da sredimo ovaj put koji vodi do našeg bisera turizma, a to je banja. Radovi na drugoj dionici rekonstrukcije puta prema banji biće završeni do 20. septembra“, istakao je Đurević.

On je rekao da se veliki broj omladine odazvao da ovom putu vrate sjaj koji je nekada imao. „Nadam se da će ovaj primjer podstaći sve i u drugim gradovima. Mi ćemo da nastavimo ovakve akcije, jer smatramo da društveni rad ne može da škodi“, dodao je Đurević.

Podršku u čišćenju su dali i radnici Hidroelektrane Višegrad.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća „He na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je da je akcija pokrenuta u cilju promocije turističkih kapacieteta opštine Višegrad, a na inicijativu načenika opštine Višegrad.

„Lijepo je vidjeti veliki broj mladih ljudi, sportista, studenata koji su prepoznali potrebu da na jedna skoroman način doprinesu boljoj afirmaciji i boljem predstaljanju turističkih kapaciteta“, istakao je Perišić.

U akciji čišćenja učestvovali su i radnici opštine, preduzeća Hidroelektrane Višegrad, Rehabilitacionog centra i veliki broj višegradske omladine.

SRNA