Obnavljanje fasada, uskoro ljepše zgrade

31.03.2018.

Opština Višegrad sa 110.000 KM sufinansira projekat obnove fasada na ukupno 12 stambenih zgrada u Višegradu, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Višegrad Aleksandar Đukanović.

On je istakao da je do sada u okviru ovog projekta obnovljena fasada na osam zgrada, a ukupno četiri stambene zgrade će biti obnovljene tokom ove godine.

„Namjera je da se, zajedničkim ulaganjem opštine i stanara, uljepša izgled grada i postigne veći stepen energetske efikasnosti“, rekao je Đukanović.

U toku su radovi na uređenju stambene zgrade u Ulici Vojvode Stepe, koje opština sufinansira sa 10.395 KM, a stanari su obezbijedili 4.455 KM.

Osim objekata u Ulici Vojvode Stepe, preostalo je da se uradi fasada na zgradi u Ulici Užičkog Korpusa, u Ulici Kralja Petra Prvog i sanacija krova u Ulici Kralja Petra Prvog.

Đukanović je podsjetio da za radove na vizuelnom izgledu i povećanju funkcionalnosti objekta opština izdvaja 40 odsto, a zajednica etažnih vlasnika 60 odsto sredstava.

Radove na objektima sa oštećenjima koja mogu da ugroze bezbjednost pješaka – dotrajale strehe, oluke i fasade opština sufinansira sa 70 odsto, a zajednica etažnih vlasnika sa 30 odsto sredstava.

SRNA