Obilježeno 10 godina od osnivanja Auto-moto društva

05.06.2019.

Auto-moto društvo /AMD/ „Višegrad“ obilježilo je danas 10 godina od osnivanja, a na svečanoj sjednici podjeljene su zahvalnice za poseban doprinos radu ovog društva.

Za poseban doprinos radu AMD „Višegrad“ zahvalnice su dobili opština, Dom zdravlja, Radio „Višegrad“, višegradska Policijska stanica, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ i Srednja „Ivo Andrić“, opštinski Crveni krst, Teritorijalna vatrogasna jedinica, kao i Radio-televizija Republike Srpske i BN televizija.

Zahvalnice su dobili i Mirko Manojlović, Krsto Lipovac, Strajin Furtula, Tanja Novaković, Dragutin Stančić i Brane Smiljić.

Sekretar ovog društva Radovan Lipovac rekao je osnovni cilj poslovanja AMD „Višegrad“ je pomoć i pružanje informacija učesnicima u saobraćaju, te edukacija mladih.

On je podsjetio da AMD „Višegrad“ jednom godišnje organizuje besplatan tehnički pregled putničkih vozila.

„Osim toga, organizujemo i provjeru spremnosti vozila za zimske uslove“, naveo je Lipovac.

Član Skupštine Auto-moto saveza Republike Srpske Krsto Lipovac podsjetio je da je AMD „Višegrad“ ubrzo nakon osnivanja svrstano među najbolja društva u Srpskoj.

„Društvo pomaže ljudima u saobraćaju, onima čije je vozilo ostalo tehnički neispravno ili koji su imali saobraćajnu nezgodu. Odgovorno je i za izdavanje međunarodnih saobraćajnih dokumenata, a dalo je i ogroman doprinos unaprijeđenju razvoja saobraćajne kulture, naročito mladih u ovoj lokalnoj zajednici“, naglasio je Lipovac.

Načelnik Policijske uprave Foča Vojislav Krunić istakao je da je saradnja između višegradske Policijske stanice i AMD u proteklih 10 godina bila izuzetno dobra, te da je manifestovana kroz niz zajedničkih programa.

„To se, prije svega, odnosi na unaprijeđenje saobraćaja kroz rad sa djecom iz višegradskih škola, jer su oni najrizičnija grupa učesnika u saobraćaju“, naglasio je Krunić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ova lokalna zajednica i AMD imaju veoma dobru dugogodišnju saradnju, te istakao značaj Društva za bezbjednost učesnika u saobraćaju, naročito djece.

SRNA