Obilježena slava opštine

21.09.2019.

Opština Višegrad obilježila je slavu – Malu Gospojinu.

U hramu Uspenja Presvete Bogorodice služena je liturgija i lomljenjen slavski kolač, nakon čega je od hrama do zgrade opštine u Andrićgradu prošla litija u kojoj je učestvovao veliki broj građana.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da proslava slave opštine uvijek na prvom mjestu, jer je to tradicija srpskog naroda.

„Opština Višegrad će njegovati sve naše običaje dok god ima Srba“, istakao je Đurević i dodao da je na proslavu krsne slave došao veliki broj gostiju iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Grčke.

On je naglasio da je u prethodne tri godine na području opštine mnogo toga urađeno, a da će u narednom periodu biti nastavljeni projekti koji su započeti, te otpočeti sa realizacijom novih.

Odbornik grada Zrenjanin Nenad Joksimović rekao je da Zrenjanin i Višegrad imaju neraskidivu vezu jer je mnogo ljudi iz Višegrada za vrijeme Drugog svjetskog rata došlo u Zrenjanin, zbog čega je delegaciji ovog vojvođanskog grada velika čast da budu gosti na današnjoj svečanosti.

Joksimović je podsjetio da Višegrad i Zrenjanin ostvaruju saradnju na kulturnom i sportskom planu, a organizuju i zajednička druženja u lovu.

Na zgradi „Borovo“ u glavnoj višegradskoj ulici pušten je u rad gradski sat nakon više od 20 godina.

U okviru slavskih svečanosti načelnik opštine upriličio je prijem za penzionisane radnike opštinske uprave.

Na svečanoj akademiji, sinoć su u Domu kulture dodijeljene povelje zaslužnim pojedincima.

SRNA