Obilježena slava Boračke organizacije Višegrad

08.11.2020.

U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Višegradu danas su služeni liturgija i parastos za poginule borce, a potom su položeni vijenci na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata povodom Mitrovdana, slave Boračke organizacije.

Predsjednik Skupštine višegradske Boračke organizacije Aleksandar Savić čestitao je svim borcima slavu Mitrovdan, koju ove godine, kako je napomenuo, proslavljaju u specifičnim uslovima, bez boraca.

„Nadamo se da će naredne godine biti bolje okolnosti“, dodao je Savić, te istakao kako se trude da pomognu koliko mogu boračkim kategorijama.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da se ovaj veliki praznik proslavlja uz sjećanje na sve stvaraoce Republike Srpske.

„Ovo je dan kada se sjećamo svih koji su stvarali Republiku Srpsku, dan kada ne smijemo da zaboravimo nijednog našeg borca, nijednog ratnog vojnog invalida. Na nama je da čuvamo Republiku Srpsku za sva buduća pokoljenja“, istakao je Đurević.

Obraćajući se vjernicima, sveštenik Aleksandar Topalović izrazio je zahvalnost svim ljudima koji su doprinijeli da se ovaj hram obnavlja i da dobije novo ruho poslije dugogodišnjeg postojanja.

„Zahvaljujući vjernom narodu i opštini Višegrad uspjeli smo uvesti grijanje, promijeniti pod, a krenuli smo i u ikonopis“, dodao je Topalović.

Vijence na spomen-obilježje poginulim borcima položili su predstavnici opštinske Boračke organizacije.

SRNA