Obilježena krsna slava „Hidroelektrana na Drini“

27.01.2019.

Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je danas da je 2018. bila šesta najbolja proizvodna godina za 30 godina rada ovog preduzeća.

Perišić je na svečanosti, povodom obilježavanje slave preduzeća – Svetog Save, rekao da je dobru proizvodnju i hidrologiju 2018. godine pratio i dobar finansijski rezultat.

„Prošle godine u martu bila je rekordna proizvodnja. Tada je proizvedeno 193.930 gigavat časova energije“, naveo je Perišić.

On je istakao da „Hidroelektrane na Drini“ na vrijeme izmiruju sve obaveze prema državi, dobavljačima, radnicima i poslovnim saradnicima, te da je značaj ovog preduzeća nemjerljiv.

„U prošloj godini usvojen je novi zakon o koncesionim naknadama i pet opština dobija tu naknadu od našeg preduzeća. Tu obavezu izmirujemo na vrijeme“, rekao je Perišić.

On je dodao da su ovo preduzeće i „Elektroprivreda Republike Srpske“ pomogli veći broj sportskih i kulturnih, kao i manifestacija humanitarnog karaktera.

Predsjednik Nadzornog odbora preduzeća Maja Antić rekla je da je preduzeće poslovalo sa dobitkom i da planiraju investiciona ulaganja.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je krsnu slavu svim zaposlenim radnicima ovog preduzeća.

„Imamo veoma dobru saradnju koja će biti nastavljena i ubuduće“, dodao je Đurević.

SRNA