Obilježena krsna slava Boračke organizacije

08.11.2023.

Boračka organizacija opštine Višegrad obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan, a osim slavskog obreda, služeni su liturgija i parastos za poginule borce u Hramu Presvete Bogorodice, te položeni vijenci kod centralnog spomen-obilježja borcima poginulim tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić čestitao je krsnu slavu svim članovima, ističući da je ovaj dan prilika da se govori o borcima Vojske Republike Srpske, njihovom statusu i njegovom poboljšanju u narednom periodu.

„U opštini Višegrad, ali i u cijeloj Republici Srpskoj dosta toga je učinjeno, a čine se i dalje veliki napori kako bi se poboljšao status demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske. Međutim, još nismo u potpunosti zadovoljni, dio boračke populacije nije socijalno zbrinut“, rekao je Savić.

On je napomenuo da je ovaj dan i prilika da se istakne da će u narednom periodu biti izvršeni dodatni napori da se poboljša socijalna pozicija boračkih kategorija kako bi oni bili zadovoljni, ne zato što su bili učesnici Odbrambeno-otadžbinskog rata, nego kao obični građani da budu ravnopravni sa ostalima.

Krsnu slavu Boračkoj organizaciji i demobilisanom borcima Vojske Republike Srpske čestitao je i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je naglasio da je ovo jedan od dana za prisjećanje na sve one koji su svoje živote dali za slobodu srpskog naroda, kao i sve borce koji su dali sve od sebe da se danas živi u slobodnoj Srpskoj.

„Opština Višegrad svake godine iz budžeta izdvaja 200.000 KM za opštinsku Boračku organizaciju i taj novac je namijenjen za pomoć porodicama poginulih boraca i demobilisanim borcima VRS. Saradnja opštine Višegrad i Boračke organizacije je na najvišem nivou i mi ćemo se svakako truditi da iz godine u godinu povećavamo taj iznos“, rekao je Đurević.

SRNA