Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

17.11.2017.

U Srednjoj školi „Ivo Andrić“ u Višegradu danas je nizom aktivnosti obilježen 17. novembar – Međunarodni dan srednjoškolaca.

Predsjednik Savjeta učenika Nikolina Kalinić rekla je da su Savjet učenika i tim Asocijacije srednjoškolaca organizovali kviz opšteg znanja, srednjoškolci su popunili upitnik o kvalitetu obrazovnog sistema danas, a svim učenicima su podijeljene bombone.

Koordinator višegradskog tima Asocijacije srednjoškolaca BiH Slađana Simić rekla je da ovaj kao i ostali lokalni timovi u BiH obilježavaju Dan srednjoškolaca.

„Priredili smo niz aktivnosti, među kojima je i srednjoškolska žurka. Ovaj dan je važan jer se u njemu ogleda važnost srednjoškolaca kao budućih nosilaca kompletnog društva, a u svim srednjoškolskim obrazovnim ustanovama biće organizovane razne aktivnosti“, istakla je Simićeva.

Ona se zahvalila direktoru Srednje škole Đorđu Mrševiću na saradnji i opštini Višegrad.

Međunarodni dan srednjoškolaca organizuje se, u znak sjećanja na 17. novembar 1939. godine, kada su srednjoškolci i studenti iz Praga protestovali zbog nacističke okupacije i zbog toga bili protjerani.

SRNA