Obilježen Dan Osnovne škole „Vuk Karadžić“

24.05.2019.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu prigodnim programom svečano je obilježen Dan škole u prisustvu roditelja, djece i brojnih gostiju.

Direktor ove škole Momir Radojičić rekao je da su učenici predstavili svoja dostignuća tokom školske godine.

„Ova godina je uspješnija u odnosu na prethodne, kako u osnovnoj, tako i u srednjoj školi, jer su naši učenici postigli značajne rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima“, naveo je Radojičić.

On je posebno zahvalio opštini Višegrad, nevladinom sektoru, međunarodnim organizacijama, LOT timu i vladama Japana i Slovačke na pomoći u sanaciji škola.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je učenicima i nastavnicima Dan škole, podsjetivši da je opština u prethodnom periodu značajno učestvovala u rekonstrukciji objekata koji pripadaju školi.

„To ne bi bilo moguće bez preduzeća `Hidroelektrane na Drini` koji su se uključili u sve akcije do sada, a zajedno smo aplicirali i prošli na projektu preko japanske Ambasade u sklopu kojeg je urađeno grijanje u obje fiskulturne sale, fasada i zamjena stolarije na donjoj zgradi Osnovne škole“, istakao je Đurević.

Prema njegovim riječima, u toku ove godine planira se postavljanje ograde oko cijelog školskog dvorišta sa ciljem bezbjednosti djece.

„Opština je finansirala i ugradnju nadzornih kamera koje su povezane u sistem Stanice javne bezbjednosti u Višegradu“, naglasio je Đurević.

Đurević je dodao da opština Višegrad kroz budžet izdvaja novčana sredstva za podsticanje nataliteta.

Posebne zahvalnice za podršku i pomoć školi dobili su opština Višegrad, opština Novo Goražde, preduzeće „Hidroelektrane na Drini“, Stanica javne bezbjednosti Višegrad, Dom za lica sa invaliditetom, Crkvena opština Višegrad, Auto-moto društvo Višegrad i Koviljka Damjanović.

SRNA