Obavještenje Civilne zaštite

05.04.2018.

Iz Civilne zaštite opštine Višegrad obavještavaju  stanovništvo da u predstojećem periodu koji karakterišu visoke temperature i povećana mogućnost izbijanja požara, ne pale vatru na otvorenom prostoru.
Ovo upozorenje se naročito odnosi na zabranu paljenja vatre u blizini šumskih kompleksa, privrednih, stambenih i vjerskih objekata, udaljenih područja u mjesnim zajednicama kao i u užem centru grada.
U obavještenju se navodi da se obavezuju predstavnici Mjesnih zajednica, lovočuvari, lugari i svi građani da o svim eventualnim požarima obavijeste teritorijalnu vatrogasnu jednicu Višegrad na tel: 123, Policijsku stanicu na 122 ili Civilnu zaštitu na 121.
Posebno upozorenje se odnosi na povratnike koji samo vikendom dolaze na svoja imanja gdje čiste i pale vatru, da istu  obavezno prije odlaska ugase.
Iz Civilne zaštite takođe obavještavaju stanovništvo da prilikom pronalaska neeksplodiranih  minsko-eksplozivnih ubojnih sredstava iste ne odlažu u kontejnere i smetljišta već da u tom slučaju obavijeste Policijsku stanicu ili Civilnu zaštitu radi preduzimanja daljih mjera.