O saradnji Višegrada i Vrnjačke Banje

02.09.2023.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa delegacijom opštine Vrnjačka Banja o daljoj saradnji ove dvije lokalne zajednice i unapređenju razvoja turizma.

Na sastanku u opštini Višegrad zaključeno je da ove opštine treba da se uzajamno povezuju kako bi uspostavile saradnju u različitim oblastima, kao što su kultura, sport, turizam i privreda.

Đurević je izjavio novinarima da je saradnja do sada bila u oblasti sporta, ali je razgovarano o turizmu i privredi.

„Dogovor je da organizujemo uzvratnu posjetu Vrnjačkoj Banji. Odredićemo delegaciju, predstavnike iz svih sfera društvenog života i da napravimo konkretan rezultat posjete“, rekao je Đurević, napominjući da je Vrnjačka Banja regionalni centar turizma.

Prvi pomoćnik predsjednika opštine Vrnjačka Banja Saša Grković rekao je da je razgovarano o privrednim i drugim potencijalima ovih opština.

„Naš cilj je da proširimo prijateljstva i već smo pozvali predstavnike opštine u uzvratnu posjete tokom koje ćemo konkretizovati saradnju“, naglasio je Grković.

On je rekao da će danas prisustvovati prijateljskoj utakmici Rukometnog kluba „Višegrad“ i „Goč-Merkur“ iz Vrnjačke Banje.

Sastanku su prisustvovali direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić, predsjednik Rukometnog kluba „Višegrad“ Čedomir Guzina, predstavnici opštine Vrnjačka Banja, te predsjednik Rukometnog kluba „Goč-Merkur“ iz Vrnjačke Banje.

SRNA