O promociji Višegrada u Tokiju

02.10.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa predstavnikom Agencije za promociju stranih investicija BiH u Japanu Šigehikom Nišihama o predstavljanju ove lokalne zajednice u Japanu, te o apliciranju projekata prema japanskoj Vladi.

Đurević je rekao da sa Nišihamom ima dobru saradnju, te da je Višegrad promovisan u turističkim brošurama Japana, a zahvaljujući ovoj saradnji opština je aplicirala za rekonstrukciju Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i taj projekat je uspješno završen.

„Nastavljamo saradnju i sada ćemo konkurisati za projekat pomoći Domu zdravlja. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome na zadovoljstvo svih“, dodao je Đurević i zahvalio Šigehiku za posjetu i dobru promociju ove lokalne zajednice u njegovoj zemlji.

Nišihama je rekao da voli da dođe u Višegrad, te da mu se dopada gostoprimstvo tamošnjih ljudi.

„Višegrad je veoma lijep i na više načina nastojim da promovišem te prirodne ljepote. U saradnji sa lokalnom zajednicom radimo na kvalitetnim projektima, s ciljem razvoja ove opštine“, naveo je Nišihama.

Sastanku, koji je održan u opštini Višegrad, prisustvovala je i direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović.

Predstavnik Agencije za promociju stranih investicija Šigehiko Nišihama 30 godina prati dešavanja u BiH i vodeći je predstavnik na polju ekonomske i kulturne saradnje.

SRNA