O problemu mještana Vardišta pri prelasku granice 22. septembra

10.09.2020.

U Višegradu će 22. septembra biti održan sastanak predstavnika opštine sa predstavnicima Granične policije i carine o problemu otežanog prelaska granice sa Srbijom za mještane Vardišta koji žele da obrađuju svoje parcele sa druge strane rijeke Rzav.
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je nadu da će na tom sastanku doći do rješenja za lakši prelazak mještana preko graničnog prelaza.

Nakon današnjeg sastanka sa mještanima Vardišta, Đurević je rekao da se problemi žitelja ove mjesne zajednice uglavnom odnose na infrastrukturu, te da su danas donijeli zaključke i napravili dinamiku rada na otklanjanju svih nedostataka.

Mještanin Vardišta Milan Grujević kaže da se ljeti stvaraju velike gužve na graničnom prelazu i da mještani ne mogu sa poljoprivrednim mašinama da se uključe u kolonu vozila koja čekaju na prelazak granice.

„Čeka se po par sati da bi se stiglo na parcelu“, rekao je on.

Predsjednik mjesne zajednice Vardište Nenad Mijadžević kaže da je u ovoj mjesnoj zajednici urađeno mnogo u prethodnom periodu, te da im je granični prelaz za sada najveći problem koji imaju.

„Ono što je načelnik obećao to je ispunio. Prije svega, rasvjeta, a sanirani su i putevi. Granični prelaz je za sada problem koji imamo, a opština će posredovati kako bi pomogla da se to riješi na zadovoljstvo svih“, kaže Mijadžević.

Mještanin Milenko Jevtić naglasio je da dugo godina imaju problem i sa prilazom poslovnom objektu koji se nalazi u blizini graničnog prelaza.

„Dolaskom graničnog prelaza nama je onemogućen prilaz i normalno funkcionisanje, promet je opao jer niko ne može da izađe da bi se odmorio kod nas. Mi smo uslužna djelatnost, zavisimo od prolaznika i gostiju koji nama dolaze. Nadam se da ćemo uspjeti naći rješenje“, naveo je Jevtić.

SRNA