Novo zanimanje i računarska oprema u Srednjoškolskom centru

24.08.2020.

Srednjoškolski centar „Ivo Andrić“ u Višegradu spreman je za početak nove školske godine, koja će početi u utorak, 1. septembra, a ove godine novina su kabinet informatike i računarska oprema koju je nabavila opština Višegrad, potvrdila je Srni direktor te vaspitno-obrazovne ustanove Divna Vasić.
„Nova oprema biće namijenjena za srednje stručne škole, za realizaciju nastavnog sadržaja i unapređenje informatičkih znanja“, navela je Vasićeva.

Ona je napomenula da je od ove godine u Srednjoškolskom centru uvedeno novo zanimanje – tehničar mehatronike, koje povezuje znanja iz elektronike, mašinstva i računarstva.

„Školu pohađa 300 učenika i imamo dovoljan broj učionica i potpunu kadrovsku zastupljenost za održavanje izmijenjenog vida nastave zbog epidemije virusa korona. Poštujemo sva uputstva i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture“, rekla je Vasićeva.

Ona je naglasila da će odjeljenja biti podijeljena na dva dijela, do 15 učenika u jednoj učionici, u školi će biti dvije smjene sa časovima od po 20 minuta, uz poštovanje distance među učenicima u klupama.

„U prve razrede za školsku 2020/2021. godinu upisano je 80 učenika, a prva smjena će se realizovati od 7.30 do 10.15 časova, dok će druga biti od 10.30 časova“, navela je Vasićeva.

SRNA