Novi turistički promoteri

17.05.2017.

Turistička organizacija opštine Višegrad zaposlila je četvoro novih promotera kako bi spremno dočekala predstojeću ljetnu sezonu, rekla je Srni direktor Turističke organizacije Olivera Todorović.

„U aprilu smo zaposlili četiri djevojke koje bi trebalo da upoznaju turiste o smještajnim kapacitetima, gastronomiji i drugim sadržajima. One će dio radnog vremena provoditi i u Andrićgradu“, navela je Todorovićeva.

Ona je istakla da je na ovaj način omogućeno turistima da im sve informacije budu dostupne tokom cijele sedmice.

Todorovićeva je najavila održavanje manifestacije „Zlatne ruke Podrinja“, prvog vikenda u junu.

„Riječ je o manifestaciji kojom želimo da valorizujemo tradicionalne zanate, rukotvorine i sve što može da se nalazi u turističkoj ponudi Višegrada i regije“, istakla je Todorovićeva.

Ona je naglasila da je turistička sezona u Višegradu počela prije prvomajskih praznika.

„Po broju organizovanih grupa, broj dolazaka je u početku povećan, a po najavama đačkih ekskurzija, smatramo da će ova godina biti bolja od prethodne“, kaže Todorovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će opština u saradnji sa Turističkom organizacijom realizovati u toku sljedećeg mjeseca zajednički projekat postavljanja kućica za prodaju suvenira.

„Turističke kućice biće postavljene na lokacijama na Trgu palih boraca i u ulici Druge Podrinjske brigade, a sve sa ciljem ljepšeg i atraktivnijeg izgleda grada“, naveo je Đurević.

On je istakao da je planirano i postavljanje bilborda na kojima će se nalaziti mape grada sa značajnim kulturno-istorijskim, smještajnim i ugostiteljskim kapacitetima.

„Višegrad je neodvojiv dio ponude u svim turističkim destinacijama i mi spremno dočekujemo turiste, za koje vjerujemo da će uživati u svim sadržajima“, dodao je Đurević.

SRNA