Nove table u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“

29.01.2018.

U višegradskoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ danas su postavljene nove školske table za koje je opština Višegrad izdvojila oko 5.500 KM.
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opština obezbijedila 36 novih tabli, te dodao da je ovo nastavak pomoći Osnovnoj školi, odnosno djeci u ovom gradu.

„Nastavićemo sa projektima pomoći kako bi djeci bio omogućen kvalitetniji rad. U saradnji sa Hidroelektranom `Višegrad` prošle godine smo rekonstruisali centralno grijanje“, rekao je Đurević.

Momir Radojčić, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ rekao je da su table u školi bile dotrajale, a nakon provjere cijene rekonstrukcije, obratili su se opštini za pomoć.

„Ovo je veoma bitan projekat za nas. Želim da se zahvalim načelniku i rukovodstvu opštine, a table će biti zamijenjene u svim učionicama ove i područnih škola“, dodao je Radojčić.

On je istakao da će ovaj projekat mnogo pomoći u unapređenju nastave, te napomenuo da je opština učestvovala u rekonstrukciji grijanja, rekonstruisanju učionica u područnim školama, a nabavljen je i didaktički materijal, što je unaprijedilo rad škole.

Učiteljica Danka Petković rekla je da će nove table pomoći mnogo u radu.

„Table su bile stare i oštećene, a teško je bilo na njima i pisati. Ovo nam je velika pomoć. Prednosti su u tome što je ovo čistije jer kreda ostavlja trag, djeca ne treba da donose vodu za brisanje“, istakla je Petkovićeva.

Ona je dodala da svako nastavno sredstvo koje uđe u učionicu je odlična pomoć. „U posljednje vrijeme dobili smo mnogo toga, a prethodnih godina je bilo jako malo pomoći“, istakla je Petkovićeva.

Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ pohađa 750 učenika.

SRNA