Nove prostorije za Udruženje brodara

18.01.2019.

Opština Višegrad dodijelila je nove prostorije lokalnom Udruženju brodara „Višegrad na Drini“.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će ovo udruženje uvijek imati podršku opštine čija je namjera da se plovila na rijeci Drini registruju i da udruženje ima kompletnu evidenciju o njima.

„Odbornici su podržali ovu ideju i naša obaveza je da ovo udruženje razvijamo i pomažemo“, istakao je Đurević.

On je dodao da će opština Udruženju „Višegrad na Drini“ donirati računar sa štampačem.

„Naša ideja je da svi koji se bave prevozom turista prodaju karte preko Udruženja, što će predstavljati jedan od izvor finansiranja ovog udruženja“, naveo je Đurević.

Predsjednik Udruženja brodara „Višegrad na Drini“ Davor Radović rekao je da je ovo prvo udruženje ljudi koji se bave plovljenjem Drinom u ovom mjestu.

„Veliku pomoć i podršku dobili smo od načelnika Đurevića. Smatramo da će u budućnosti biti veoma intenzivan vodeni saobraćaj, što će od nas zahtijevati veliku pažnju pri svakom izlasku na vodu, sa ciljem bezbjedne plovidbe“, istakao je Radović.

On je naveo da je Udruženje sa dva projekta apliciralo kod lokalne zajednice, te da im je potrebna podrška poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako bi pokušali realizovati te projekte.

„Trebali bismo obilježiti plovni put i opasno područje plovidbe, kao i obezbjediti komunikaciju između plovila u kanjonu, gdje je mobilni signal nepouzdan“, naveo je Radović.

SRNA