Nova sportska oprema za karatiste

20.03.2018.

Članovi Karate kluba „Drina“ iz Višegrada dobili su večeras novu sportsku opremu, koju je obezbijedila opština Višegrad.

„Obezbijedili smo 56 trenerki za mlađe kategorije ovog kluba. Nastavićemo da pomažemo sve sportske klubove“, rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i napomenuo da je ovo nastavak aktivnosti od prošle godine, kada su ostali klubovi dobili sportsku opremu.

On je najavio da će u narednom periodu biti rekonstruisane fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i da će biti urađeno centralno grijanje, te fasada i stolarija.

Đurević je napomenuo da opština za sport izdvaja 250.000 KM i isto toliko za Javnu sportsku ustanovu „Drina“.

Trener Karate kluba „Drina“ Nenad Lekanić rekao je da je za djecu koja godinama vježbaju i ostvaruju odlične rezultate, sportska oprema veliki poklon.

„Klub ima iza sebe mnogo dobrih rezultata, a imamo i takmičara koji je uzeo Balkansku medalju što je izuzetan uspjeh za Republiku Srpsku. Vjerujem da će biti još takvih takmičara“, istakao je Lekanić i zahvalio opštini.

Člana Karate kluba „Drina“ Željana Matović rekla je da će ovaj klub zahvaljujući opštini biti prepoznatljiv na svim takmičenjima.

„Treniram karate deset godina i zadovoljna sam postignutim rezultatima“, dodala je Matovićeva.

SRNA