Nova javna rasvjeta

11.04.2017.

U dijelu naselja Gornje Šeganje i u dvorištu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu postavljena je nova javna rasvjeta, rekao je Srni rukovodilac „Elektrodistribucije“ Višegrad Radojko Stašević.

Stašević je precizirao da je proširena javna rasvjeta na krajevima ulica i poprečnim ulicama, te ugrađene dodatne i popravljene svjetiljke na mjestima gdje je bilo potrebno.

„Za ovu javnu rasvjetu nije bio potreban projekat, radili smo proširenje javne rasvjete i stavljali smo je na postojeće stubove“, dodao je Stašević.

On je napomenuo da je kod Osnovne škole urađena novoizgrađena javna rasvjeta, a da su pojedini stubovi zamijenjeni sa ugradnjom dodatnih svijetiljki.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština investira u javnu rasvjetu, sa ciljem bezbjednosti građana i učesnika u saobraćaju.

„Postoji veliki broj ulica koji su neosvijetljene i naš plan je da rješavamo problem javne rasvjete, na mjestima gdje je to neophodno“, istakao je Đurević.

On je dodao da će u ovoj godini biti riješen problem rasvjete u više naselja na području opštine Višegrad, a da će biti osvijetljena i turistička mjesta i kulturno-istorijski spomenici.

„U toku je izrada tehničke dokumentacije za izradu javne rasvjete koja je neophodna da bismo počeli sa radovima“, kazao je Đurević.

Iz opštinskog budžeta za 2017. godinu planirano je 64.000 maraka za javnu rasvjetu.

SRNA