Njemački ambasador i Đurević o turizmu i problemu deponije

27.08.2020.

Njemački ambasador u BiH Margret Ueber posjetila je danas opštinu Višegrad, gdje je sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem razgovarala o turističkim i privrednim potencijalima ovog mjesta i o problemu deponije.
Ueberova je nakon sastanka rekla novinarima da je upoznata o turizmu, te o ekonomskoj i socijalnoj situaciji u opštini.

„Razgovarali smo o divljoj deponiji, što će biti tema za našu buduću saradnju. Moj utisak je da načelnik i njegov tim rade sa mnogo energije i imaju mnogo hrabrosti kako bi ova opština funkcionisala kako treba. Želim ljudima ovog grada da žive u miru i da ekonomski razvoj bude bolji“, navela je Ueberova.

Ona istakla značaj književnika Ive Andrića i njegovih knjiga.

„Dobitnik njemačke književne nagrade je i Saša Stanišić iz Višegrada i meni je posebno drago da budem u Višegradu“, rekla je Ueberova.

Đurević je rekao da je na sastanku bilo riječi i o školstvu, kao i o problemu deponije, te izrazio nadu da će ambasador Njemačke ubrzo ponovo doći u posjetu kako bi zajednički realizovali projekte.

Za Ueberovu je organizovana vožnja na Drini, a potom je ona posjetila Spomen-učionicu Ivo Andrić, kuću Ive Andrića, most Mehmed paše Sokolovića i Andrićgrad.

SRNA