Neupisana plovila biće oduzimana, a vlasnik sankcionisan

24.07.2019.

Plovila na vodi biće oduzeta, a vlasnici sankcionisani ukoliko ih ne upišu u upisnik lokalne zajednice, jedan je od zaključaka sastanka koji je danas održan u opštini Višegrad, povodom predstavljanja Zakona o unutrašnjoj plovidbi Republike Srpske.

Glavni republički saobraćajni inspektor Danislav Drašković rekao je da je načelnika opštine Mladena Đurevića i njegove saradnike iz Odjeljenja za inspekcijske poslove upoznao o odredbama novog zakona.

„Lokalnim zajednicama data su nova ovlaštenja u pogledu djelovanja inspekcije lokalne zajednice i komunalne policije, kada je riječ o registraciji plovila i kontroli njihovog upisa koji vrši lokalna jedinica. Zakonodovac je previdio da će plovila biti oduzimana ukoliko ne budu registrovana, odnosno upisana“, rekao je Drašković Srni.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Milica Stančić rekla je da je Komunalna policija novim zakonom o saobraćaju dobila nadležnost da može da kontroliše plovila na vodi.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević očekuje da će novim zakonom o riječnoj plovidbi biti povećana bezbjednost učesnika u ovom vidu saobraćaja.

Narodna skupština Republike Srpske 13. juna je usvojila Zakon o unutrašnjoj plovidbi.

SRNA