Nešić: Napad na dvoje staraca klasično razbojništvo

29.03.2023.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da je u slučaju napada na dvoje staraca koji se desio u selu Omeragići kod Višegrada riječ o klasičnom razbojništvu koje se neće tolerisati.

Nešić je naveo da se nakon 30 godina ove osobe ne mogu smatrati povratnicima, već stanovnicima Višegrada.

On je danas je u Višegradu razgovarao sa načelnikom Mladenom Đurevićem i predsjednikom Skupštine opštine Srpkom Barancem o bezbjednosnoj situaciji u ovoj opštini, posebno u svjetlu ovog napada, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Nešić je pohvalio reakciju načelnika Đurevića u upravljanju situacijom i smirivanju tenzija, kao i profesionalizam policije Republike Srpske koji je rezultirao brzim otkrivanjem i hapšenjem osobe koja se sumnjiči da je izvršila ovo djelo.

On je naveo je da ova reakcija može biti primjer i drugim policijskim agencijama u BiH, te da kao ministar bezbjednosti očekuje efikasnost policijskih i pravosudnih institucija i brzo otkrivanje počinilaca napada na ljude i imovinu koji se dešavaju i u drugim dijelovima BiH.

Tokom sastanka razgovarano je i o drugim bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava ova lokalna zajednica, koja je kao pogranična opština bila i na velikom udaru ilegalnih migracija.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima poboljšanja uslova rada i olakšavanja protoka ljudi i roba na graničnim prelazima, te drugim mogućnostima unapređenja saradnje sa ovom lokalnom zajednicom.

Nešić je istakao otvorenost za saradnju i spremnost za konkretnu podršku ovoj opštini s ciljem jačanja bezbjednosti i poboljšanja života stanovnika Višegrada.

SRNA