Nema zaraženih, u kućnoj izolaciji 13 osoba, karantin prazan

27.04.2020.

Na području opštine Višegrad nema zaraženih osoba virusom korona, 13 ih se nalazi u kućnoj izolaciji, dok je 378 osoba završilo sa medicinskim nadzorom, saopšteno je iz lokalnog Štaba za vanredne situacije.

Karantin, u kome ne boravi više nijedno lice, dezinfikovan je, očišćen i spremno čeka eventualne nove korisnike.

Sanitarni inspektor opštine Višegrad prilikom obilaska prodajnih objekata u naseljima Bikavac, Šeganje, Dušče, Crnča i Garča, butika i benzinskih pumpi nije zabilježio nijednu nepravilnost.

„Radnici ovih objekata poštuju propisane mjere i nose zaštitnu opremu, ali problem su kupci koji ne poštuju mjere i ne shvataju važnost i ulogu nošenja maski i rukavica“, zaključeno je na današnjoj sjednici Štaba.

Štab za vanredne situacije apelovao je na sve građane ove lokalne zajednice da ne putuju u susjedne opštine i da smanje socijalni kontakt s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

„S obzirom da su u Federaciji BiH ukinute neke od mjera, a koje još važe u Republici Srpskoj, to predstavlja problem. Svakodnevno u Federaciju dolazi veliki broj lica iz različitih evropskih zemalja, koji su potencijalni prenosioci virusa, a mnogi od njih ulaze i u Srpsku“, upozorili su iz Štaba za vanredne situacije.

SRNA