Najuspješnija godina za „Andrićev konak“ – prihod 1.5 miliona KM

27.12.2022.

Za preduzeće „Andrićev konak“, u okviru kojeg posluje hotel „Višegrad“, ova godina bila je najuspješnija do sada sa prihodom od 1,5 miliona KM, izjavio je direktor preduzeća Aleksandar Gavrilović.

„Prema procjenama koje imamo ostvarili smo 1,5 miliona KM. Imali smo veliki broj turista i uspješno smo realizovali projekat vaučera. Rekonstruisan je prostor ljetne bašte, a u planu nam je da rekonstruišemo restoran“, rekao je Gavrilović novinarima nakon koktela koji je večeras priređen povodom devet godina postojanja preduzeća „Andrićev konak“.

On je istakao da su radnici u ovoj najuspješnijoj godini iznijeli veliki teret.

„Radnici su iznijeli veliki teret, a mi ćemo imati razumijevanja i nadam se da ćemo biti u prilici da povećamo primanja radnika i da u 2023. godini poslujemo još bolje“, naveo je Gavrilović.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac rekao je da je hotel popularna destinacija svakog turiste, jer je od Beograda do Dubrovnika jedna od najljepših bašta pored Ćuprije na Drini.

Načelnik Mladen Đurević rekao je da je hotel odličan promoter Višegrada i da svojim kvalitetom razvija hotelijerstvo i turizam u pravom smjeru.

„Hotel `Višegrad` iza sebe ima dugu tradiciju rada i mi smo ponosni na uspješna preduzeća sa područja naše opštine“, istakao je Đurević.

Obilježavanju godišnjice preduzeća „Andrićev konak“ prisustvovali su predstavnici javnog i političkog života opštine.

Hotel „Višegrad“ ima i Andrićev apartman, sobu u kojoj je prilikom posjeta Višegradu 1963. i 1972. godine boravio nobelovac Ivo Andrić.

SRNA