Najbolji – odbojkašica Ivana Plećić i karatista Nikola Poluga

11.05.2017.

Član Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Ivana Plećić proglašena je za najbolju sportistkinju u opštini Višegrad u prošloj godini, a a za sportistu godine član Karate kluba „Drina“ Nikola Poluga.

Plećićeva je rekla da je za nju čast i privilegija što je već drugu godinu proglašena najboljom sportistkinjom.

Poluga, koji je šesti put izabran za sportistu godine, naveo je da je najveći uspjeh postigao u Melburnu 2013. godine kada je postao seniorski prvak.

Najuspješniji ženski sportski klub je Odbojkaški klub „HE na Drini“, a muški Karate klub „Drina“.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Nenad Lekanić iz Karate kluba „Drina“.

Najbolji sportski radnik u prošloj godini, predsjednik Rukometnog kluba „Višegrad“ Čedomir Guzina rekao je da je ovo priznanje svim sportskim radnicima koji su osnovali ovaj rukometni klub i priključili se porodici klubova u BiH koji ostvaruju najznačajnije rezultate.

Trener godine omladinskih sekcija je Nikola Tripković, član Rukometnog kluba „Višegrad“.

Priznanja za izvanredne sportske rezultate u 2016. godini dobiće član Odbojkaškog kluba „Crvena zvezda“ Beograd Ana Ašonja i član Košarkaškog kluba „Igokea“ Aleksandrovac Dalibor Ilić.

Za najperspektivnije sportiste u ovoj opštini proglašeni su član Fudbalskog kluba „Drina HE“ Marko Šušnjar, član Košarkaškog kluba „Varda HE“ Mihailo Nešković, član Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Nađa Vučićević, član Karate kluba „Drina“ Magdalena Ćirković, član Džudo kluba „Višegrad“ Luka Stjepanović, član Rukometnog kluba „Višegrad“ Vuk Šijaković, član Veslačkog kluba „Jedrina“ Jelena Rađen i Filip Cuca iz sportske sekcije „Bambi“.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je svim sportistima i klubovima na postignutom uspjehu i obećao da će opština i nastaviti da unapređuje uslove za rad svih klubova.

SRNA