Nacrt budžeta za 2022. godinu dostavljen Skupštini

21.01.2022.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da je nacrt opštinskog budžeta u iznosu od 8.940.418 KM dostavljen Skupštini opštine, nakon što su dobijene preporuke Ministarstva finansija Republike Srpske.

Đurević je rekao da očekuje da će budžet biti usvojen na narednoj sjednici parlamenta, te podsjetio da je opština do sada funkcionisala na privremenom finansiranju, što je otežavalo rad same lokalne zajednice.

Prema njegovim riječima, sa dostavom nacrta se čekalo zbog konačnog utvrđivanja zakonitosti konstituisanja lokalnog parlamenta.

On je podsjetio da je Okružni sud u Istočnom Sarajevu presudio u oktobru prošle godine da je Skupština opštine Višegrad konstituisana na nezakonit način, te naložio ponovno održavanje prve sjednice.

„Prilikom održavanja ponovne prve sjednice u novembru prošle godine, postojale su pretpostavke da je ponovo prekršen zakon, a nakon što su te pretpostavke razjašnjene, stvoreni su uslovi da se dostavi nacrt budžeta lokalnom paralamentu“, rekao je Đurević.

On je naveo da je neophodno usvajanje budžeta kako bi se obezbijedilo normalno funkcionisanje lokalne zajednice.

„Očekujem da će budžet biti usvojen kako bi nastavili planirane aktivnosti na zadovoljstvo svih, a najviše građana naše opštine“, rekao je Đurević.

SRNA