Načelnik vrtiću „Neven“ uručio novo posuđe

06.10.2023.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je danas obdanište „Neven“ i tom prilikom im darovao novo posuđe.

Đurević je rekao da ga raduje da svake godine sve više djece dolazi u ovu ustanovu, što potvrđuje da rukovodstvo i zaposleni pružaju dobru uslugu za djecu.

On je najavio za narednu godinu rekonstrukciju i proširenje objekta za ugodniji boravak djece u vrtiću i formiranje dodatne grupe za mališane koji su na listi čekanja.

„U pitanju je uređenje kompletnog objekta – od fasade, grijanja, dodatnog opremanja prostorija na spratu za rad administracije, kako bi cijeli prostor u prizemlju bio iskorišten za boravak mališana“, pojasnio je Đurević.

Direktor ove ustanove Danka Mitrović rekla je da je načelnik danas darovao ustanovu slatkišima i posuđem visokog kvaliteta izrađenog po svim standardima za jednu predškolsku ustanovu.

„Znak je to da naša ustanova ima punu podršku osnivača, odnosno opštine Višegrad zahvaljujući kojoj su uslovi za boravak djece, ali i rad radnika na izuzetno visokom nivou“, istakla je Mitrovićeva.

Ona je napomenula da je ovogodišnja Nedjelja djeteta protekla u isticanju pravih vrijednosti, te načina na koji se one mogu oživljavati i njegovati kod djece.

Nedjelja djeteta u višegradskom obdaništu „Neven“ obilježena je lutkarskom predstavom za mališane, interaktivnom radinicom na temu značaja prijateljstva, šetnjom glavnom ulicom, odlaskom u bioskop, posjetom pravoslavnim crkvama, treningom sa članovima škole sporta „Bubamara“, te druženjem sa prvacima iz osnovne škole.

SRNA