Načelnik uručio pomoć starici u izbjegličkom naselju Nezuci

12.04.2017.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je danas staricu Maru Ninković, koja živi u izbjegličkom naselju Nezuci, i uručio joj skromnu humanitarnu pomoć.

„Povodom predstojećeg praznika Vaskrsa došli smo da obiđemo našu sugrađanku Maru, kako bi podijelili radost povodom praznika i omogućili joj da lakše i bolje proslavi Vaskrs“, rekao je Đurević.

On je istakao da opština pomaže socijalnim kategorijama i onima kojima je pomoć potrebna, u skladu sa mogućnostima.

„Svim stanovnicima u naselju Nezuci biće podijeljeno po dvije školjke jaja, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad napravljen je spisak članova i školjke jaja dobiće više od 100 korisnika“, dodao je Đurević.

On je napomenuo da ova pomoć neće riješiti probleme koje imaju socijalno ugrožene porodice, ali da želi da osjete da opština brine o svojim građanima.

Mara Ninković zahvalila je načelniku opštine za pomoć koja joj, kako kaže, puno znači jer će uspjeti da lakše i bolje pripremi hranu za Vaskrs.

„Načelnik je obezbijedio pomoć za Božić i evo sada hrana koju sam dobila pomoći će mi u narednom periodu, a posebno za praznik“, priča Ninkovićeva.

Ona kaže da živi sama i da je kroz život imala mnogo problema, te da je nakon rata jedina iz svog sela došla u Višegrad.

SRNA