Načelnik razgovarao sa penzionerima

27.10.2017.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je večeras sa članovima višegradskog Udruženja penzionera i istakao da je ovo prvi put u posljednjih 20 godina da je organizovan sastanak sa ovom populacijom.

Đurević je rekao novinarima da je želio da čuje o problemima sa kojima se susreću penzioneri u Višegradu i da podrži realizaciju ideja koje su mu predstavili.

On je naveo da ova opština godišnje iz budžeta izdvaja 35.000 KM za Udruženje penzionera, kako bi pomogla članovima slabijeg imovnog stanja, bolesnima ili njihovim porodicama u slučaju smrti.

„Naredne godine, 1. maja, planiramo da organizujemo druženje za sve penzionere kod kapele u Višegradskoj banji. Smatram da ćemo na ovaj način još jednom pokazati da je potrebno da brinemo o ovoj populaciji“, istakao je Đurević.

Predsjednik Udruženja penzionera Višegrada Dragoljub Mijatović rekao je da su detaljno upoznali Đurevića sa organizacijom rada Udruženja i njegovim programom.

„Imamo izuzetnu saradnju sa opštinom koja je uvijek spremna da pomogne“, naveo je Mijatović.

Penzioner Slavica Garić zahvalila je načelniku Višegrada na pomoći koju pruža penzionerima, ali i ostalim građanima Višegrada.

Ona je istakla da su mnogi penzioneri pasivni i da bi tom problemu Udruženje trebalo da posveti više pažnje.

Penzioner Miloje Ičagić predložio je da opština formira komisiju koja će obići ljude koji se nalaze u teškom materijalnom i zdravstvenom stanju i koja će naći način da im pomogne.

SRNA