Načelnik Đurević u posjeti Trebinju

10.04.2018.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević prisustvao je danas zajedno sa načelnicima istočno – hercegovačkih opština radnom sastanku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića.

Delegacija predsjednika Srpske i Srbije obišla je radove na vrtiću „Srbija“, posjetila saborni hram i otvarila Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije u centru grada, te posjetila Hercegovačku kuću.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će Srbija finansirati projekat rekonstrukcije trebinjskog Starog grada – u visini od 2 miliona evra.

Pozdravljen aplauzima više hiljada Trebinjaca i Hercegovaca koji su došli na trebinjski Trg slobode da pozdrave predsjednike Srbije i Srpske, koji danas borave u Trebinju – Vučić je rekao da je danas dogovoreno da Srbija finansira i izgradnju vodovoda na Baljcima kod Bileće – u visini od 300.000 evra.

„Za stari grad u Trebinju vaš gradonačelnik je /od Srbije/ obezbijedio 2 miliona evra – 800.000 hiljada vam ide odmah ove godine, a ostatak naredne godine kad projekti budu završeni“, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije je podsjetio da je Srbija ranije izdvojila 500.000 evra za gradnju vrtića, da je već uplaćeno 400.000 evra za projekat pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima, te potvrdio da će Srbija graditi i dionicu magistrale kroz Hercegovinu od Tjentišta do Foče.

„Izdvojićemo najprije sa pet miliona maraka, a poslije ćemo da nastavimo kako bi vam put do Višegrada i Srbije bio i lakši i kraći“, poručio je Vučić.

Finansijka pomoć projektima u Srpskoj, kazao je Vučić, iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu biće sve veća.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da podrška Srbije raznim projektima u Republici Srpskoj najbolje svjedoči da su Srpska i Srbija upravo u mandatu predsjednika Vučića postigli najviši nivo saradnje.